Studiebeurs van de Japanse overheid - MEXT voor Belgische studenten

De Ambassade van Japan in België aanvaard op dit moment aanvragen voor de studiebeurs van het Japanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie (MEXT).


Studiebeurs voor Belgische studenten in Japan!

De beurs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie (MEXT) is een beurs van de Japanse overheid voor aankomende internationale studenten die buiten Japan wonen. De beurs wordt aangeboden via de Ambassade van Japan in België, die de aanvraag- en selectieprocedure uitvoert (beoordeling van documenten, schriftelijk examen en interview). Na de selectieprocedure op de ambassade worden de uiteindelijk geselecteerde kandidaten in Tokio gekozen en zullen zij het jaar daarop naar Japan afreizen.

De beurs dekt:
(1) een retourreis naar Japan,
(2) het collegegeld tijdens de studie in Japan en
(3) een vaste maandelijkse toelage voor levensonderhoud.

De volgende twee programma's staan open voor aanvragen in België.

  • Undergraduate-programma's: inschrijving aan een Japanse vierjarige universiteit om een bachelordiploma te behalen (download flyer)
  • Onderzoeksprogramma's: een master- of doctoraatsprogramma volgen aan een Japanse instelling van het hoger onderwijs en in principe een master- of doctoraatsdiploma behalen (download flyer).

Het gaat om een zeer aantrekkelijk programma voor degenen die voor langere tijd in Japan willen studeren. De uiterste datum voor de indiening van de kandidatuur is maandag 5 juni 2023. Voor vragen van studenten (inclusief het maken van een afspraak voor het indienen van een kandidatuur) kunt u per e-mail contact opnemen met de vertegenwoordiger (info@bx.mofa.go.jp).

Meer informatie is te vinden op onderstaande links:


Ontwerp zonder titel